Prima pagină
Articole științifice
Știri medicale
Lexic de boli
Aditivi alimentari
Resurse de sănătate
Terapii complementare
Resurse naturale Remedii naturale Plante medicinale
Planificare familială
Medicamente
Utile
Căutare avansată
Login





Parola uitata?
Nu ai cont? Creaza unul
YLANG YLANG (Cananga odorata)
ImageOriginar din Filipine Ylang-ylang este un mic copac tropical cu flori roz, mov sau galbene, ce crește și în Madagascar, Indonezia, Tahiti și pe coasta de vest a Africii.
 În dialectul local Ylang-ylang înseamna "Floarea florilor" fiind înălțat la acest rang pentru mirosul său deosebit. Numele său provine din limba malgașă, unde „Alang-ilang” sugerează modul de creștere al florilor pe crengi. Insulele Comore sunt cunoscute ca fiind Insulele Parfumului, pentru că de aici pleacă 80% din rezerva mondială de esență de ylang-ylang, un ulei esențial care este ingredientul de bază pentru cele mai scumpe parfumuri din lume. Planta de ylang-ylang a fost adusă în insulele Comore de către francezi la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ca și vanilia și cuișoarele, care cresc de asemenea în Comore, ylang-ylang-ul este o marfă cu mare căutare pe piața cosmeticelor datorită mirosului său puternic, dulce putând fi folosită pentru obținerea de parfumuri, săpunuri și alte produse cosmetice. "Dacă te plimbi printr-o plantație de ylang-ylang cu ochii închiși, ai impresia că te afli într-un magazin de parfumuri.
Aceste flori sunt culese de trei ori pe lună, astfel încât ajung în distileriile din întreaga lume pe tot parcursul anului.
Sunt necesare 100 de kilograme de flori pentru a se obține trei litri de ulei esențial, iar procesul de distilare durează 18 ore.
În laboratoare, acest ulei este verificat să nu aibă impurități înainte de a fi ambalat și exportat spre Franța. Distileriile mari prelucrează atât propriile culturi de flori de ylang-ylang, cât și pe cele ale micilor fermieri independenți.
Exportul acestor uleiuri esențiale este o piață cu circuit închis și fiecare exportator trebuie să aibă licență pentru fiecare produs: ylang-ylang, vanilie, cuișoare sau piper.
EFECT: Uleiul de Ylang-ylang este un reputat afrodiziac atât pentru barbați cât și pentru femei.. În Indonezia în trecut, tradiția cere ca patul de nuntă al tinerilor căsătoriți să fie presărat cu flori de Ylang-ylang. Utilizarea lui duce la depăsirea inhibițiilor și la crearea unei atmosfere speciale, propice relațiilor de cuplu. De asemenea, poate fi încercat în cazuri de impotență sau frigiditate. Se poate utiliza în candelă și mai ales într-un masaj exotic, senzual. De asemenea are efect anti-depresiv, antiseptic, euforic, dezinfectant, sedativ, fiind des folosit în aromaterapie. Esenta de Ylang-ylang are un efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, favorizand relaxarea. Reduce stările de agresivitate, anxietate. Induce dragoste, pasiune, atracție, pace. El este util în caz de anxietate, depresie, stres, stări tensionate sub formă de băi, masaj sau candele. Are un efect benefic în cazuri de hipertensiune, insomnie, stres, dureri musculare, probleme intestinale.

 
PRECAUTII:
Ylang ylang poate cauza iritații pe pielea sensibilă nefiind indicat în caz de dermatite sau alte iritații iar parfumul său puternic poate provoca cefalee.

Acest articol a fost citit de 1741 ori.

Comenteaza articolul
Nume:
Titlu:
Comentariu:

Cod:* Code


Fii primul care comenteaza articolul
 
 

Cauta produse in Farmacia online PCFarm.ro


Lentile de contact
Optiland.ro