Tratament natural în vitiligo

vitiligo_2_mare.jpgVitiligo este o afecțiune cutanată caracterizată prin apariția unorzone de depigmentare în variate locuri, apărută de cele mai multe oriîn context emoțional, în urma unor șocuri, stresuri sau problemeemoționale puternice. Vitiligo este considerat de mulți o boalăauto-imună, pentru că de cele mai multe ori apare o distrugere amelanocitelor
, celulele care asigură pigmentația obșinuită a pielii datorită unor anticorpi împotriva acestor celule, produși de propriul organism.

Vitiligo este una dintre afecțiunile cel mai greu de tratat, indiferent de tratamentul utilizat. Cele mai bune rezultate pe care le-am văzut sunt cele obținute cu remediul homeopatic de constituție sau de situație pentru pacientul respectiv. Acest remediu se identifică în urma unei consultații homoopate laborioase, ce poate fi realizată în una sau mai multe ședințe.

Există însă și două poduse care s-au dovedit eficiente pentru grăbirea repigmentării în vitiligo, ce pot fi administrate în paralel cu remediul de constituție.
Unul este remediul homeopatic Mica, obținut din mineralul numit în acest fel, este un remediu frecvent indicat în depigmentări și pete albe. Se administrează Mica CH5, 3 granule de 1-2 ori pe zi, perioade de minim 6 luni (sau 1 an de tratament).

Acest remediu homeopatic, asociat cu Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, 6 luni – 1 an (după dr. Pol Henry), ajută semnificativ repigmentarea pielii în această situație.

Mugurii de platan au un tropism pentru sistemul reticulo-endotelial și reprezintă un remediu valoris anti-inflamator cutanat și epitelial. Are o acțiune importantă asupra pielii și pigmentării acesteia, fiind indicat în mai multe afecțiuni care implică hiper-pigmentarea sau decolorarea pielii (de ex, în urticaria pigmentară, în psoriazis și în vitiligo). Este unul dintre remediile cele mai indicate pentru inflamații care se repetă de o manieră exasperantă, sau pentru afecțiuni cutanate persistente și cronice, fiind unul dintre drenoarele cutanate prin excelență. Alături de alte extracte glicero-alcoolice, precum Extractul din muguri de Cedru- Cedrus libani MG=D1 sau Extractul din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1 reprezintă un element important în arsenalul dermatologiei naturiste.

Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top