Alanina

Alanine (Ala) denumit? ?i acidul 2-aminopropanoic este un aminoacid neesen?ial, care se g?se?te sub forma a 2 izomeri: L-alanina ?i D-alanina. L-alanina este printre cei mai utiliza?i în sinteza proteinelor, în timp ce D-alanina a fost identificat? în peretele celulelor bacteriene.

Functii: Alanina este vitala pentru productia de proteine, esentiala pentru functionarea adecvata a sistemului nervos central si ajuta la formarea neurotransmitatorilor. Doar best online casino aminoacizii de forma L reprezinta constituentii proteinei.

Este o sursa importanta de energie pentru tesutul muscular, creier si sistemul nervos central; intareste sistemul imunitar prin producerea de anticorpi; ajuta la metabolismul zaharurilor si a acizilor organici.

Surse: Fasole, drojdia de bere, tarate de orez brun, cazeinat, porumb, produse lactate, oua, peste, gelatina, lactalbumina, legume, carne, nuci, fructe de mare, seminte, soia, zer, cereale integrale.

Back to top